HER EVİN BİR ÖYKÜSÜ VAR

 
Çocukluğumda bizim mahalle
Kanal Boyu. Sağ köşedeki mavi ev.
Pencereden gördüklerimize tanık
oluruz. Ya görmediklerimiz?
Fotoğraflar için buraya tıklayınız
Bu bir Malatya- Tahtalı Minare
Barutçu / Aydınoğlu hikayesidir. 

HAYDARPAŞA GARI
BU YIL BEŞİNCİSİNİ
DÜZENLİYORUZ. 
13 KASIM 2023 PAZARTESİ
SAAT 12:00 -14:00 ARASI

Bir ‎5 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎V. HAYDAR PAŞA GARI Okuma Etkinliği هااله Haydarpaşa Garı İskelesi 13.11.2023 12:00-14:00 numanaydinoglu.com haydarpasagari13kasim numanaydinoglu@gmail.com Okusalardı yapmazlardı... Aydınoglu‎'‎‎ görseli olabilir

13 Kasım 2023 Pazartesi gününü takviminize yazdınız mı?
Her şey o gün başladı aslında. 13 Kasım 1918. Mustafa Kemal Atatürk Haydarpaşa garına ulaşmış, oradan kendisini almaya gelen Kartal İstimbotu'na binmek üzere merdivenlere yönelmişti ki,  yaveri Cevat Abbas yanına gelip bir süre beklemeleri gerektiğini söyledi. Mustafa Kemal tahmin ettiği şeylerin gerçekleşmiş olduğunu anladı. Başını kaldırıp Marmara'dan Boğazın girişine baktı. Üç yıl önce Çanakkale boğazında mağlup edip evlerine gönderdiği İngiliz ve Yunan orduları İstanbul'u işgal etmek üzere nispet yaparcasına boğaza giriş yapıyorlardı. Korkulan olmuştu.
Bekleme süresi dolmuş, İşgal kuvvetleri Haliç girişinden Dolmabahçe önlerine kadar giderek yerlerini almış, Saraya tehditler savuracak şekilde demir atmişlardı.
Mustafa Kemal kararını vermişti. Cevat Abbas'a işaret ederek Kartal İstimboltuna bindiler. Cevat Abbas çok üzgündü. Paşa ise kararlı.  İstimbot boğazın sularını yarıp işgal donanmalarının arasından geçerken yaverine şöyle dedi.
"TASALANMA ÇOCUK, GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER"
VE DEDİĞİNİ YAPTI. 
KASIM AYI CUMHURİYET TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAYLARA EVSAHİPLİĞİ YAPTI.
29 Ekim'de Cumhuriyet ilan edildi.  Bağımsız bir devlet olmanın temeli atılarak ümmetlikten vatandaşlığa geçildi. 1 Kasım tarihinde önce Saltanat kaldırıldı altı yıl sonra da harf devrimi yapıldı.
Biz her yıl 13 Kasım'da Haydarpaşa garı önünde 12:00- 14:00 arasında kitap okuyarak Cumhuriyetimize damga vuran bu özel yere saygı sunmak istiyoruz ve diyoruz ki OKUSALARADI YAPMAZLARDI.
Daha fazla bilgi için lütfen sitenin konuyla ilgili bölümünü ziyaret ediniz.
Numan Aydınoğlu

ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI İÇİN
RESME TIKLAYINIZ.
HER YIL 13 KASIM'DA 
SAAT 12:00 DA BEKLİYORUZ.
OKUSALARDI YAPMAZLARDI.
Özel ve Güzel

GÜNÜN MESAJI

 En Anlamlı Söz

Karıncaya sormuşlar :
''Nereye gidiyorsun?''
''dostuma'' demiş.
''Bu bacaklarla zor'' demişler.
Karınca : ''olsun, varamasam da yolunda ölürüm'' demiş... 

AYDINOĞLU SOYAĞACI

 Aile Soyağacımız


Hayatın Güldüren Yüzü
Sadık Şendil

Orhan Bahtiyar kimdir?

Orhan Bahtiyar

 

 

  

 

・・・

1985 yılının yaz günleri... On yaşında bir çocuk çıkagelmişti karşıma: "Abi

seninle masa tenisi oynayalım mı?" Bostancı'daki bir işyerinde, tatilde babasına yardım etmek için gelen o çocukla arkadaşlığımız böyle başlamıştı... Bir firmada üst düzey yönetici olarak çalışsa da, masa tenisindeki hocalığımdan değil, masada yazdıklarımdan etkilenerek yazar olmaya karar verir o çocuk... Herrenberg'te kaldığımız otelde mini masa tenisini görünce "Geç karşıma" dedim Orhan Bahtiyar'a... "Hocam"dedi Orhan, "İşte her şey böyle başlamıştı"...

 

Sunay Akın

Orhan Bahtiyar, çocukluğundan beri hayalini kurduğu romancılık için dünyanın en büyük uluslararası firmalarından birinde sürdürdüğü kariyerini bir kenara bıraktı.

Aklındaki tek şey yola çıkmaktı. Sadece yola çıkmak...

Tek başına çıktığı hayal avında yanına takım arkadaşları geldi zamanla. Onlardan çok şey öğrendi. "Bir hayale nasıl birlikte koşulur?" sorusunun cevabını aradılar birlikte.

Takım arkadaşları kimi zaman kitaplar oldu, kimi zaman da yolculuğuna anlam katan dostları. Bu yolda çok büyük zorluklar yaşadı ama asla geri dönmeyi düşünmedi, O, hep ileri baktı. Kendine liderlik etti ve kendi değişiminin mimarı oldu.

Yolculuğu sırasında hocası Sunay Akın'ın da hayallerine ortak oldu ve birlikte insanlık tarihinin oyunlar üzerinden anlatıldığı bir oyun müzesi kurdular. İsmini de "Düştepe" koydular.

 

Orhan Bahtiyar, şimdi dinleyicilere; bu serüvenini, kendisine neler kattığını, yürümek için neleri bırakmak zorunda kaldığını birikimleriyle zenginleştirip, edebiyat ve tarih süzgecinden geçirerek anlatıyor.

 

 

Söyleşiye katılmak için 20 Şubat Tarihinde aşağıdaki linkte buluşalım.

 

Thema: Orhan Bahtiyar ile Söylesi

Uhrzeit: 20.Feb..2022 01:00 PM Amsterdam, Berlin, Rom, Stockholm, Wien

 

Zoom-Meeting beitreten

 

https://us02web.zoom.us/j/88973918536?pwd=UW40MUt0VUlwS1RxMmxnSUNFMlFXdz09

 

 

Meeting-ID: 889 7391 8536

Kenncode: 358866

 

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
YAYIMLANAN KİTAPLARIM
HAYATIN GÜLDÜREN YÜZÜ

HAYATIN GÜLDÜREN YÜZÜ,
SADIK ŞENDİL.
RENCİDE GÖLGELER SOKAĞI
NAİL'İ BIRAKAMAM
İdil 2
SAYILMAYANLAR
Sayılmayanlar, raflarda yerini aldı.




Okuyucu Yorumları
ŞAM'DA BİR MARDİNLİ