NUMAN AYDINOĞLU
Değişik zamanlarda Türkiye’de düzenlenen bilişim organizasyonlarında (Fuar-Panel- Sempozyum) bildiriler sundu. Bilişim dergilerinde makaleleri yayımlandı. Bir dönem Türkiye UNİX Kullanıcılar Grubu Başkanlığı ve 14 Yıl İstanbul Tenis Kulübü Genel Sekreterliği yaparak mesleki ve sportif konularda STK faaliyetlerinde bulundu. 2000-2017 yılları arasında Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika bölgesi Çözüm Mimarisi Bölge Yöneticisi olarak görev yaptığı NCR firmasından 30 Haziran 2017 tarihinde ayrıldı. 2019 – 2020 döneminde İstanbul Kültür Üniversitesinde içeriğini tamamen kendi hazırladığı Matematik Felsefesi Atölyesi düzenleyerek ve Sorgulama Teknikleri eğitimi veriyor. Bir yandan Bilişim, Yönetim Danışmanlığı ve Eğitmenliği yaparken diğer yandan araştırmaya ve yazmaya devam ediyor.
Zaman zaman sivil toplum kuruluşları tarafından konuşmacı olarak davet edilen Numan Aydınoğlu buralarda Matematik Felsefesi, Bireysel Gelişim ve Cumhuriyet yolculuğumuzu konu alan konuşmalar yapmaktadır. Ayrıca yazdığı kitaplar ile ilgili olarak imza günleri ve söyleşilere de katılıyor.
Yaklaşık 20 yıl, Telepati dergisinde Aktör adı ile köşe yazıları yazan Numan Aydınoğlu’nun İDİL adlı şiir kitabının baskısı tükenmiş olup ilaveli yeni baskısı İDİL II adı ile şiir severlerle buluşmuştur. Ayrıca dört adet romanı yayınlanmıştır. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan Töre ve Çocuk Gelinlerin dramını işlediği “ŞAM’DA BİR MARDİNLİ”, Anadolu’da evlat dahi sayılmayan ve erkeklerin, daha çocuk yaşta kendi bedenlerine yükledikleri namus kavramını yine erkeklerden korumaya çalışmak zorunda bırakılan kız çocuklarının yaşam savaşını dile getirdiği “SAYILMAYANLAR”, Nail Çakırhan ve Prof. Dr. Halet Çambel’in anılarından yola çıkararak Nâzım Hikmet’ten Mina Urgan’a, Sabahattin Ali’den Ruhi Su’ya kadar pek çok ismin yer aldığı 1908-2008 dönemine ışık tutan “NAİL’İ BIRAKAMAM”. Ülkenin bir diğer önemli sorunu olan ötekileştirerek rencide ettiğimiz Kağıt Toplayan Çocuklar, LGBTİ mensupları ve Evsizlerin yaşamlarından kesitler sunan kitabı RENCİDE GÖLGELER SOKAĞI adlı kitapları okuyucunun beğenisine sunulmuştur.
Ayrıca yazımı tamamlanan, Nazım Hikmet’in 1951 ve 1957 yıllarında Bulgaristan’a yaptığı ziyaretlerin temele oturtulduğu ve Osmanlı Rus harbiyle başlayan Balkan dramını yaşayan Türklerin ünlü şaire umutla sarılışlarını anlatan araştırma kitabı önümüzdeki yıl okuyucu ile buluşmayı bekliyor.